Reddershuis Reddingsbrigade & KNRM Petten

Opgehaald

5.625
11% bereikt van het totaalbedrag € 50.000

Crowdfunding voor de inrichting van "Het Reddershuis"

 

Binnenkort zullen de vrijwilligers van reddingsbrigade Petten en de KNRM Petten een gezamenlijk onderkomen betrekken.
Samen in één nieuw gebouw, gerealiseerd door de gemeente Schagen, betekent samen opleiden, trainen en vooral samen redden!
Dit gaat leiden tot een nóg betere samenwerking tussen de Reddingsbrigade en de KNRM, wat resulteert in een hogere veiligheid op het strand en zee.

 

Om dit alles optimaal te kunnen realiseren is een praktische inrichting binnen het gebouw van belang. Wij willen het zo inrichten dat er een ideale locatie ontstaat voor al onze (toekomstige) redders waar ze kunnen worden getraind en opgeleid op het gebied van hulpverlening.
Dit is noodzakelijk om op een veilige en professionele manier te kunnen blijven redden. 
 

 

Behalve de inrichting om opleidingen en training te kunnen geven zal ons nieuw onderkomen ook een optimale stalling geven aan onze reddingsmiddelen waaraan zorg en onderhoud gegeven moet worden. 
 

Om dit te kunnen realiseren hebben wij uw hulp hard nodig!

 

 

Een paar voorbeelden waar deze crowdfunding voor nodig is:

 

Opleidingen

Om cursussen als EHBO en reanimeren te geven willen wij het leslokaal van het reddershuis inrichten met een groot scherm voor presentaties. Hiervoor is uiteraard ook een netwerk benodigd voor internet, maar ook tafels en stoelen.

 

Kantoor

Om deze opleidingen bij te houden in het ledenbestand, is er ook kantoorruimte beschikbaar. Deze willen wij graag inrichten met apparatuur (computers, printers en opslag).
Naast administratie en opleidingen zouden er vanuit het reddershuis ook hulpverleningsacties begeleid kunnen worden, vandaar dat we deze willen inrichten met een weerstation, marifoons en mobilofoons zodat wij onze rijdende en varende eenheden aan kunnen sturen.

 

Onderhoud materiaal

Al onze voertuigen worden op het strand vaak blootgesteld aan weer en wind, hierbij komt het materieel zwaar op te proef te staan.
Om er voor te zorgen dat alles goed blijft functioneren is er vaak onderhoud nodig. Hiervoor willen wij in het reddershuis een werkplaats inrichten met het nodige gereedschap, denk aan: Werkbank, compressor, handgereedschap en opslag zoals een brandveilige kast voor smeermiddelen en verf maar ook stellingen voor bijvoorbeeld reserveonderdelen.
Verder zijn onze droogpakken van groot belang, om deze netjes en waterdicht te houden dienen ze na gebruik schoon en droog bewaard te kunnen worden, hiervoor zijn pakkendrogers benodigd.

 

De "Huiskamer"

Na iedere inzet wordt er een evaluatie gesprek gehouden met de redders, dit is belangrijk omdat er altijd wat te leren valt. Ook kan het zijn dat er minder leuke dingen gebeuren waar ook redders een naar gevoel bij krijgen of er zelfs een trauma aan over kunnen houden, om dit soort dingen bespreekbaar te houden is het van groot belang dat er een gezamenlijke "huiskamer" is waar redders zich op hun gemak voelen en kunnen bijkomen na een inzet.
Uiteraard kunnen hier ook vergaderingen gehouden worden en andere activiteiten worden besproken.
Voor deze huiskamer zijn we op zoek naar een mooie tafel en prettige stoelen waar vele reddersverhalen besproken kunnen worden.

 

De keuken

Bij vele activiteiten houdt een bakje koffie of thee een mens scherp, bij lange cursusdagen of een zware redding verbruik je nogal veel energie, om deze weer aan te vullen is er natuurlijk wat te eten nodig. Hiervoor hebben wij een praktische keuken nodig zodat er wat te eten bereid kan worden voor onze redders.